:: Ünnepek | Karácsonyi versek ::

Karácsony első napja

Karácsony első napja van, köszönt és minden jót kíván, egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony második napja van, köszönt és minden jót kíván két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony harmadik napja van, köszönt és minden jót kíván, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony negyedik napja van, köszönt és minden jót kíván, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony ötödik napja van, köszönt és minden jót kíván, öt szélkakaska, négy nyafkamacska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony hatodik napja van, köszönt és minden jót kíván, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafkamacska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony hetedik napja van, köszönt és minden jót kíván, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafkamacska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony nyolcadik napja van, köszönt és minden jót kíván, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafkamacska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony kilencedik napja van, köszönt és minden jót kíván, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafkamacska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony tizedik napja van, köszönt és minden jót kíván, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafkamacska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony tizenegyedik napja van, köszönt és minden jót kíván, tizenegy táncos lábú úrnő, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafkamacska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony tizenkettedik napja van, köszönt és minden jót kíván, tizenkét ugribugri úr, tizenegy táncos lábú úrnő, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafkamacska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

(angol mondóka)