:: Játékok ::

Titkos üzenetek
Azt gondolom, nincs olyan gyerek, aki ne kapna szívesen levelet, amit csak neki íródott. Főleg ha az, titkos írással készült, és az ő feladata, hogy ezt megfejtse, értelmezze. Írjunk a gyerekeknek néhány szavas, mondatos titkos üzenetet, amit távozásunkkor át adunk neki. A gyerekek akkor ?olvassák? majd el a titkos írással írt levelet, amikor csak akarják. Amíg a levél megfejtésével foglalkoznak, addig is telik a számukra néha igen lassú idő. A titkos írás kódjával ne felejtsük megismertetni, mert e nélkül igen nehéz megfejteni az írást. A levél természetesen lehet hosszabb is, és akár kérhetjük arra, hogy ha van kedve írjon ő is a megadott titkos kód segítségével nekünk.
Ha fogékony szülőre akadunk, vele is megismertethetjük a titkos írást, így ő, vagy a család többi tagja is írhat a kórházban lévő kis betegnek levelet. A levél titkossága még személyesebbé teszi magát a levelet és a két levelező kapcsolatát szorosabbra fűzheti.
A levélke tartalma lehet néhány soros vers, mondóka, egy szólás vagy közmondás, esetleg egy találós kérdés, de egy kedves tanács is. A gyerek korától függően írhatunk egy-egy idézetet, esetleg viccet.
Jöjjön tehát néhány egyszerű titkosírás

A kódkönyv
Szó-lomok
Zavaró betű
Megtévesztő tördelés
Megfordítva
Számkód
Két sorban